09.01.2019

Juha Sirén jatkaa Erkin työtä Raahessa

 

YBT:n Raahen tehdaspäällikkönä pitkään toiminut Erkki Maliniemialoittaa ansaitut eläkepäivänsä helmikuussa. Tehdas jää hyviin käsiin, sillä hänen työtään jatkaa pitkän linjan YBT-mies Juha Sirén.

Hän on toiminut toukokuusta saakka Erkin oikeana kätenä ja opetellut tehtaan johtamisen käytännön asioita kisällityyliin.

– Erkiltä voi aina kysyä neuvoa. Hän on pedanttinen tekijä ja tehtaan asiat ovat hänellä hallussa viimeisen päälle. Hyvä tuuri, että on tuollainen opastaja, Sirén kiittelee.

 

Sirénin, 36, tarina kertoo siitä, kuinka YBT pitää omistaan huolta. Yhdeksän vuotta pääasiassa raudoittajana Raahen tehtaalla työskennellyt Sirén hakeutui kolme vuotta sitten AMK-opintoihin, kun rannevaiva ei antanut enää jatkaa suorittavassa työssä.

Vastikään valmistunut rakennusmestari on hoitanut viime kuukaudet hallin puolta ja Maliniemi on vastannut mm. tarjousten laskemisesta.

– Siitä on todella paljon apua johtotehtävissä, kun tietää miten työ käytännössä tehdään, Sirén sanoo.

Kesällä tuotantohallissa tarvittiin osaavaa päällysmiestä, sillä Nurmijärven Junkkerin ja Oulun Pillipiiparin elementit työllistivät kiireeseen saakka.

Sirén ei suunnittele suuria mullistuksia ensi vuoden puolelle.

– Täytyy yrittää vain jatkaa Erkin hyvää työtä. Tietysti monet asiat kuten työturvallisuus vaativat jatkuvaa kehittämistä, josta teinkin lopputyön Raahen tehtaalle. Lopputyöstä saatiin useita käytännön menetelmiä työturvallisuuden ja toiminnan kehittämiseen.